
برای دریافت فایل، با توجه به سرعت اینترنت خود، یکی از دو لینک روبرو را کلیک کنید:
- ۱ - حب دنیا و حجاب های غلیظ (98/10/30)
- ۲ - راههای حرمت انسان نزد خداوند (98/11/07)
- ۳ - نقش چشم زخم در آزار رساندن (98/11/14)
- ۴ - راه نجات از مرگ سخت (98/11/28)
- ۵ - گنج های نیل به خوبی (98/12/05)
- ۶ - برکات رفق و گشودگی نسبت به انسان ها (99/07/07)
- ۷ - حسن خلق و وسعت انسانی انسان (99/07/14)
- ۸ - مسئولیت در مقابل دیگران، مسیری برای سعادت (99/07/21)
- ۹ - نظر به انسانها ماورای رد و قبول (99/07/28)
- ۱۰ - معنی حقیقی یاد خدا در احیای ابدیت (99/08/05)
- ۱۱ - مومنین و صفات تعالی بخش (99/08/19)
- ۱۲ - صفاتی که موجب زنده بودن ایمان می شود (99/08/26)
- ۱۳ - راههای عشق به عبادت و نتایج آن (99/09/24)
- ۱۴ - راههای حضور در بهشت در دنیا (99/10/01)
- ۱۵ - حضور نرم و گشودن جبهه های کیفی (99/10/08)
- ۱۶ - اخلاق و و سعت انسانها نسبت به همدیگر (99/10/15)
- ۱۷ - سعه صدر لازم و تعادل قرآنی (99/10/22)
- ۱۸ - مسیری در راستای ازدیاد بصیرت و معرفت (99/10/27)
- ۱۹ - مسیری در راستای ازدیاد بصیرت و معرفت2 (99/11/06)
- ۲۰ - تا راه عفو کردن پیدا کنی (99/11/13)
- ۲۱ - برکات خوف صادق در عبور از غفلتهای خلوص در عمل (99/11/20)
- ۲۲ - نقش عقل و علم در شناخت هوسها (99/12/04)
دیدگاهها
آیا همه یا بلایای معنوی از قم به دور است ؟
به این چند روایت توجه فرمایید: بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج57 ؛ ص214-215:
1- كِتَابُ تَارِيخِ قُمَّ تَأْلِيفِ الْحَسَنِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الْقُمِّيِّ، ... عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ أَبِي جَمِيلَةَ الْمُفَضَّلِ بْنِ صَالِحٍ عَنْ رَجُلٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِذَا عَمَّتِ الْبُلْدَانَ الْفِتَنُ فَعَلَيْكُمْ بِقُمَّ وَ حَوَالَيْهَا وَ نَوَاحِيهَا فَإِنَّ الْبَلَاءَ مَدْفُوعٌ عَنْهَا.
2- وَ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ الْبَرْقِيِّ عَنْ سَعْدِ بْنِ سَعْدٍ الْأَشْعَرِيِّ عَنْ جَمَاعَةٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِذَا عَمَّتِ الْبَلَايَا فَالْأَمْنُ فِي كُوفَةَ وَ نَوَاحِيهَا مِنَ السَّوَادِ وَ قُمَّ مِنَ الْجَبَلِ وَ نِعْمَ الْمَوْضِعُ، قُمُّ لِلْخَائِفِ الطَّائِفِ.
3- وَ عَنْ سَهْلٍ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ مُحَمَّدٍ الْكُوفِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ حَمْزَةَ بْنِ الْقَاسِمِ الْعَلَوِيِّ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْعَبَّاسِ الْهَاشِمِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ الصَّادِقِ ع قَالَ: إِذَا أَصَابَتْكُمْ بَلِيَّةٌ وَ عَنَاءٌ فَعَلَيْكُمْ بِقُمَ فَإِنَّهُ مَأْوَى الْفَاطِمِيِّينَ وَ مُسْتَرَاحُ الْمُؤْمِنِينَ وَ سَيَأْتِي زَمَانٌ يُنَفَّرُ أَوْلِيَاؤُنَا وَ مُحِبُّونَا عَنَّا وَ يُبَعَّدُونَ مِنَّا وَ ذَلِكَ مَصْلَحَةٌ لَهُمْ لِكَيْلَا يُعْرَفُوا بِوَلَايَتِنَا وَ يُحْقَنُوا بِذَلِكَ دِمَاؤُهُمْ وَ أَمْوَالُهُمْ وَ مَا أَرَادَ أَحَدٌ بِقُمَّ وَ أَهْلِهِ سُوءاً إِلَّا أَذَلَّهُ اللَّهُ وَ أَبْعَدَهُ مِنْ رَحْمَتِهِ. چند روایت دیگر نزدیک به این مضامین در بحار نقل شده است:
از آنجا که استاد گرامی در پاسخ به سوال از این روایات، منظور از دور شدن بلا ی شهر قم در روایات را بلای معنوی دانستند و البته منظورشان را توضیح نداند، اکنون بنده چند ملاحظه در باب این روایات تقدیم می کنم:
1. در این روایات تاکید می شود که به قم پناه ببرید زیرا قم از بلایا به دور است. دقت و بررسی این روایات نشان می دهد که آنها در هیچ منبع معتبر حدیثی شیعه نقل نشده اند. این روایات صرفا از کتاب تاریخ قم در بحار الانوار نقل شده است. منابع حدیثی معتبر و کهن شیعه فاقد این روایات است.
2. با فرض پذیرش و صحت این روایات، متن و سیاق آنها به خوبی و به روشنی، نشان می دهد که منظور از این که شهر قم به دور از بلایاست، بلاهای سیاسی دوران امام صادق و قبل و بعد از آن است. دورانی که شیعیان و سادات علوی از دست ستم های بنی امیه و عباسیان به نقاط دوردست از جمله به ایران و قم پناه می بردند. یعنی این روایات شهر قم را پناهگاه و شهر امن از نظر بلایا و فتنه های سیاسی آنهم در آن دوران خاص می دانند. لذا، این روایات، هیچ دلالتی بر مصونیت قم از بلایای سیاسی دوران های بعد و نیز دیگر انواع بلایا ندارد. قم هم مانند دیگر شهرهای دنیاست. نه از مدینه بالاتر است و نه از مکه. مدینه و مکه و نه از کوفه و کربلا. این شهرها در دوران تاریخی خود چه بسیار بلایای سیاسی و اجتماعی که ندیده اند!!
وانگهی معنای بلای روحی روشن نیست. اگر منظور همان بلای اخلاقی و اجتماعی باشد، الان به استناد آمار و ارقام، قم یکی از پر خلاف ترین استان های کشور در مباحث اخلاقی است و .... ثانیا مکتبی که به ظهور کبری و قیام جهانی فکر می کند چگونه می تواند برای 8 میلیارد یا بیشتر جمعیت کره زمین این نسخه را بپیچد که در بلایای معنوی به قم مهاجرت کنید که قم از بلایای معنوی به دور است؟؟ پس این همه مکانهای معنوی بزرگ چه می شود و قم مگر چه ظرفیتی برای این پناهندگی دارد؟
سلام
به خاطر کرونا اکثر جلسات اخلاق که هفتگی بود به صورت مجازی برگزار میشه
من تهران هستم
اگر امکانش هست لطف کنید جلسات هفتگی استاد رو هر هفته به صورت مجازی برگزار کنید که افرادی مثل من هم که دوریم بتونیم از مباحث مفید ایشون استفاده کنیم
اجرتون با اباعبدالله