متن پرسش
سلام علیکم
در خصوص سوال 1128 من از آقای لنکرانی تقلید میکنم و همانطور که میدانید ایشان در قید حیات نیستند لطفا راهنمایی بفرمایید . در صورت امکان منبعی برای اینجانب معرفی نمایید . ممنون
متن پاسخ
1135
علیکم السلام، باسمه تعالی
سؤال شما به لحاظ دو محدودهی زمانی، به دو سؤال تقسیم میشه. یکی درست بودن یا نبودن تقلیدتون در زمان حیات مرجع تقلیدتون و یکی تکلیف تقلیدتون بعد از وفات ایشون.
اما در مورد قسمت اول باید گفت که اگر مرجع تقلید شما شخصی بوده که اگر در آن زمان هم تحقیق میکردید به این نتیجه میرسیدید که ایشان اعلم هستند و یا در بین کسانی هستند که از جهت علمی با همدیگر مساوی و اعلم از سایرین میباشند، در این صورت تقلید شما صحیح بوده.
بنابراین در ابتدای تکلیفتان که تقلید خود را از مرحوم آیتالله فاضل شروع کردید اگر اینچنین بوده که در صورت تحقیق، ایشان را به عنوان اعلم یا یکی از مراجع اعلم به شما معرفی میکردهاند تمامی اعمالتان صحیح بوده و نیازی به اعاده و قضاء ندارد.
و اما در مورد قسمت دوم، باید گفت: شخصی که مرجع تقلیدش فوت مینماید لازم است از مرجع زندهی اعلم تقلید کند. حال یا به اذن او (با توجه به شرائطی که در ابتدای رساله، ـاحکام تقلیدـ ذکر شده) به تقلید از مرجع میت باقی میماند و یا تمامی احکام خود را از مرجع زنده تقلید مینماید.
بنابراین شما تحقیق کنید و مثلا از دو نفر عالم عادل که میتوانند اعلم را تشخیص دهند بپرسید و... (راههای تشخیص اعلم در ابتدای رساله مراجع تقلید ذکر شده) و از مرجعی زنده تقلید کنید و سپس یا با اذن او با توجه به شرائط، بر تقلید از مرجع سابقتان باقی بمانید و یا تمامی احکامتان را از مرجع جدید پیروی نمایید. (بنده سوالتان را از یکی از طلاب که در امور فقهی اطلاع داشتند پرسیدم. از این به بعد سوالهای فقهیتان را از مرکز ملی پاسخگویی، به شماره تلفن 09640 بخش پاسخ به سوالات فقهی جویا شوید.) موفق باشید.