متن پرسش
سلام علیکم
اینجانب کتابهای جنابعالی را مطالعه کرده و الحمدلله از آنها استفاده زیادی نمودیم.سوال من در رابطه صحبت شما در مورد کسب معارف است که فرموده بودید برای ورود و شتاخت کامل نسبت به مسائل دینی باید کتب حضرت امام(ره)،علامه طباطبایی و آیت الله جوادی آملی خوانده شود.
سوال من اینست که سیر مطالعاتی آثار این بزرگواران چیست؟(مخصوصا سیر آثار حضرت امام(ره)و استاد جوادی آملی)آیا برای شروع به خواندن آثار آنها دانستن مقدمات خاصی لازم است؟این مقدمات چیست؟همچنین می خواستم سوال نمایم که برای خواندن و تسلط به مباحث اسلامی و کار بر روی منابع اسلامی آیا خواندن فلسفه،عرفان و حکمت لازم است؟
با تشکر-التماس دعا
متن پاسخ
جواب: علیکالسلام
باسمه تعالی؛ آری مقدمات فهم کتب آقایان بهخصوص حضرت امام«رضواناللهعلیه» مباحث حِکمی و عرفانی است و به همین جهت مباحث معرفت نفس و برهان صدیقین و حرکت جوهری تدوین شد. شاید در مورد حضرت امام بتوان در اخلاق با شرح حدیث «جنود عقل و جهل» و سپس «چهل حدیث» کار را ادامه داد، و در عرفان و حکمت، کتاب آدابالصلوة و سپس تعلیقات ایشان را بر اسفار و در نهایت «مصباحالهدایه» را دنبال کرد و با علامه طباطبایی«رحمةاللهعلیه» از طریق المیزان و با آیتاللهجوادیآملی از طریق تفسیر «تسنیم» مرتبط بود.