متن پرسش
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عرض می کنم
سوالم از خدمتتون این هست که حقیقت ولایت چیه؟ و در تکوین چه جایگاهی داره؟آیا ارزش فوق تصوری که بر ولایت امیرالمومنین صلوات الله علیه گذاشته شده فقط به خاطر مقام تفصیلی است که دارند و در جلسات سلوک در ذیل اندیشه امام خمینی می فرمایید؟
ولایت چطور جایگاهی است که اگر کسی عابدترین و زاهدترین فرد هم باشه ولی اگر ولایت امیرالمومنین رو نداشته باشه مورد مواخذه قرار خواهد گرفت و اگر کسی لا ابالی ترین فرد باشه و شیعه باشه شاید این چنین نشه؟
سوال دیگرم هم این است که چرا ما باید نگران دیگران باشیم؟ چرا سلامتی و تندرستی و خوشحالی و خوش وقتی اون ها باید برای ما مهم باشه؟چرا باید به سیر بودن یا گرسنه یا خسته بودن نزدیکانمون اهمیت بدیم؟مهر و محبتی که یک مومن نسبت به دیگران باید داشته باشه چطور باید باشه؟ ایا به این اشکال خودش رو نشون می ده؟
آیا می شه گفت که محبتی که یک مادر نسبت به فرزندش داره غریزی هست و درواقع عمل الهی انجام نمی ده و خودش باید این محبت رو جهت دهی بده؟
ممنون
موید باشید
متن پاسخ
باسمه تعالی؛ علیک السلام:
قرارگرفتن در ذیل ولایت انسان کامل، قرارگرفتن در پرتو شخصیت اوست و تمام ابعاد انسان را متعادل میکند و از آنجایی که علی«علیهالسلام» به عنوان انسان معصوم با مقام باطنی قرآن کریم ارتباط دارند در جایگاه تفصیل قرآن میباشند و از آنجایی که جهتگیری انسان باید به سوی کاملشدن در مسیر انسانیت باشد اگر در ذیل ولایت انسان کامل قرار نگیرد جهتگیری او غلط است.
به این جهت نگران دیگران هستیم که انسانیت ما اقتضا میکند و شریعت الهی نیز همان را متذکر میشود و با این کار از خودخواهی و تنگنظری آزاد میشویم. همانطور که با بخشش به دیگران از بخل نجات مییابیم. در مورد قسمت سوم سؤالتان لازم است عنایت داشته باشید درست است شوق مادر به فرزندش و تلاش برای سلامتی او یک شوق الهی است ولی اینطور نیست که مادران خودگذشتگیهایشان نسبت به فرزندانشان جبری باشد. آنها نیز مثل همه مایلند شب را تا صبح استراحت کنند و گریهی فرزندشان مزاحم خواب و استراحتشان نشود و از نظر عزیزی مجبور نیستند که از راحتی خود برای فرزندشان بزنند، بلکه مثل سایر کارهای بزرگ که انسانها انجام میدهند آنها نیز چنین میکنند، همانطور که یک مسلمان به حکم فطرت، خود را فدای اسلام میکند و از خودخواهی آزاد میشود. به جهت همین روحیه فداکارانه مادران است که آن ها درحین شیر دادن به فرزندشان از بسیاری از آلودگی های روحی آزادند.موفق باشید