متن پرسش
سلام علیکم
استاد خسته نباشید
1-وقتی گفته میشود نفس انسانی چون مجرد است صورتهای بیرونی معد می شود تا انسان علم را از عالم بالا بگیرداولاً منظور از صورتهای بیرونی چیست؟
دوماً چه عواملی باعث می شود که انسان نتواند علم را به طور خالص از عالم بالا بگیرد؟ وچه عواملی به این مسئله کمک میکند؟
2-چرا انسان ازدست خودش خسته میشودوآیا این مسئله با دوران آخرالزمان ارتباطی دارد با توجه به اینکه ما در روحیه رزمندکان دفاع مقدس هیچ خستگی را نمی بینیم؟
3-با توجه به کتابهای کریشنا مورتی که دررابطه با فکر می باشد منظور ایشان از فکر کدام فکر می باشد؟
4-با توجه به مباحث معرفت النفس علت ترس از اینده چیست؟
5-با توجه به داستان آن ملایی که توسط تلقین منفی شاگردانش مریض شد، در رابطه با بنده اگر پدر من نقش شاگردان ملا را برای من بازی کندبا توجه به جایگاه پدر ومادر در قران
وظیفه بنده چیست ؟خواهشمند است که راهنمایی عملی بفرمایید؟
6-استاد اینکه ما درارتباط با دیگران بعضی مواقع نمی توانیم صادق باشیم وحرفهایی که میزنیم ازعمق وجودمان باشد چه علتی دارد برای رفع آن باید چه کار کرد؟
با تشکر اززحمات شما امیدوارم خدا شما را حفظ بفرماید." اگر می شود به سوال قبلی بنده جواب دهید.!با تشکر "
متن پاسخ
جواب: سلام علیکم :
باسمه تعالی
1- منظور از صورتهای بیرونی پدیدههای مادیِ خارجی است.
2- هر چقدر نگاه استقلالی به پدیده بکند و از آیتبودن آنها غفلت نماید، بین خود و نور حقیقت حجاب ایجاد میکند.
3- نکتهی خوبی است. آری! ظلمات آخرالزمانی بین ما و مولایمان که راه ارتباط با خدایمان است، حجاب ایجاد میکند. موضوع را در کتاب «عالَم انسان دینی» که آمادهی چاپ است دنبال کنید.
4- ترس از آینده یا از سر وَهم است که اهداف غیر واقعی برای خود میتراشد که با تعقل در متون حقیقی مثل قرآن و روایات، رفع میشود. یا ترس از سر عقل است که نفس انسان متوجه میشود آیندهای برای ابدیت خود شکل نداده که به آن «خوف اجلال» گویند و با تزکیه و رعایت حرام و حلال الهی جواب صحیح به آن دادهاید.
5- کسی که برای تشخیص حق و باطل از طریق نظر به انسانهای معصوم، ملاک داشته باشد، تحت تأثیر القائات دیگران قرار نمیگیرد، بلکه توصیهی دیگران را نیز بر اساس نزدیکی به سخن معصوم میپذیرد.
6- با رعایت حرام و حلال الهی به خداوندی که «أصدق» است نزدیک میشویم و إنشاءالله آرامآرام صادق واقعی میشویم.
موفق باشید