متن پرسش
"هو الودود"
سلام علیکم
1- اصلا محبت به غیر جایز است؟
2- اگر جایز است تا چه حد باید باشد؟
3- این محبت های مجازی تا چه اندازه می تواند انسان را به سوی محبت حقیقی(یعنی محبت به خدا و اهل بیت)سوق دهد(همچون زلیخا که حتی از محبت یوسف هم گذشت)؟آیا اصلا محبت مجازی منتهی به محبت حقیقی میشود یا اینکه با محبت حقیقی در تضاد است؟
4- اگر فردی گرفتار محبت مجازی (و خیال) شد،چگونه میتواند از دام آن نجات پیدا کند؟(خواهش میکنم که این قسمت را به طور مفصل و با راهکار عملی پاسخ دهید)
موفق باشید - یا علی مدد
متن پاسخ
باسمه تعالی
علیکم السلام
محبت حقیقی؛ محبت انسان است به کمال مطلق یعنی خدا. محبت مجازی؛ محبت به اولیاء الهی است که نمایش حق اند و به حق اشاره دارند. محبتهای وَهمی؛ محبت به دوست و خانه و امثال اینها است. اگر محبت به افراد به جهت آن باشد که متذکر محبوب حقیقیاند و عامل یاد خدا میباشند که محبت مجازی است و خوب است. ولی اگر محبت به افراد مانع محبت الهی نمیشود ما را مشغول خود نمیکند، محبت وَهمی است و در این حالت اشکالی ندارد.
در سؤالات دوستان بر روی سایت «لب المیزان» عرض شده؛ «وَهم» مقابل عقل است، هراندازه عقل رشد کند، وَهم ضعیف میشود. راه حل تضعیف وَهم: 1- پیروی نکردن از آن و در مقابل گرایش آن مقاومتکردن است، با جایگزینی چیزهایی مثل ورزش و یا تفریحات دیگر 2- حضور در جلسات مذهبی 3- ورزش 4- تدبّر در قرآن و دنبالکردن مطالب و معارف قرآنی.
موفق باشید