متن پرسش
سلام
من دانشجوی دانشگاه تربیت معلم سبزوار هستم در دانشگاه من با دوستانم رسالت خود دیدیم که استاد را به جامعه دانشجویی معرفی کنیم،واین کار راداریم می کنیم وخواهیم کرد (ان شاء الله) . من چند روز پیش مطلبی که شما تحت عنوان آشنایی با استاد طاهر زاده در سایت قرار دادید را در برد نماز خونه ها ومهدیه دانشگاه قرار دادم(البته از طریق کانون نماز ومناسبتها ) ولی عده ای آن را از بردها کندند وگفتند که چون نوشته شده استاد تحت تاثیر عرفان محی الدین است ومحی الدین هم سنی ومخالف شیعه بوده است این کار را کرده اند .خواهشمندم در مورد این موضوع ونحوه حل کردن آن راهنمایی بفرمایید
فقط خیلی سریع !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
متن پاسخ
باسمه تعالی
علیکم السلام
البته اینطور نیست که وقتی گفته میشود شخصی عرفان نظری را از محیالدین گرفته به این معنی است که مکتب خود را از محیالدین گرفته، نمونهاش حضرت امام خمینی«رضواناللهتعالیعلیه» و استادشان حضرت آیتالله شاهآبادی است که در عرفان نظری از محیالدینبن عربی استفاده کردهاند ولی هرگر به این معنی نیست که مکتب خود را از محیالدین گرفتهاند. علت مسئله هم این است که محیالدین توانسته عرفان اسلامی را تنظیم کند و لذا شهید مطهری در کتاب «کلام عرفان»، محیالدینبنعربی را پدر عرفان اسلامی میدانند و یا علامهی طباطبایی«رحمةاللهعلیه» میفرمایند: بعد از معصوم هیچ سخنی به پای سخنان محیالدینبنعربی نمیرسد.
از طرفی بر روی سنیبودن محیالدین به هیچوجه نمیتوان تأکید کرد. حضرت آیتاللهجوادی«حفظهاللهتعالی» میفرمودند: محیالدین از نظر کلامی و عقیدتی شیعه و از نظر فقهی حنفی است. و از قول قاضی طباطبایی«رحمةاللهعلیه» نقل است که فرموده بودند او شیعه است.
در سالهای اخیر جناب آقای محمد بدیعی از فضلای حوزهی علمیهی قم کتابی تحت عنوان «محیالدینعربی؛ احیاگر عرفان» نوشتهاند و نظر علماء شیعه را نسبت به او جمعاوری کردهاند، اکثرا معتقدند او شیعه است و سخنانی در فصوص و فتوحات دارد که هرگز نمیتواند با توجه به آن سخنان، سنیمذهب باشد.
آیتالله حسینی طهرانی«رحمةاللهعلیه» در کتاب «روح مجرد» دلایلی بر شیعهبودن مولوی و محیالدین آوردهاند که خوب است به آنجا رجوع فرمایید.
به هر صورت عنایت داشته باشید که سخنان محیالدین آنقدر مورد توجه علماء شیعه بوده که حضرت آیتاللهجوادی«حفظهاللهتعالی» 418 جلسه وقت میگذارند و کتاب فصوصالحکم او را درس میدهند و یا حضرت امامخمینی«رضواناللهتعالیعلیه» بر همان کتاب شرح و حاشیه مینویسند.
با اینهمه إصراری نداشته باشید که دانشجویان عزیزی که سوز تشیع دارند نسبت به مسئله حساسیت نداشته باشند ، حساسیت آن عزیزان در جای خود برای ما ارزش مند است.