متن پرسش
سلام علیکم. با عرض پوزش از این که وقت شریفتان را می گیرم، می خواستم ابتدا به این متن از شهیدمطهری توجه نمایید:
مجموعهآثاراستادشهیدمطهرى ج2 36 جانشینى علم و ایمان ..... ص : 35:
بدیهى است که نه علم مىتواند جانشین ایمانگردد- که علاوه بر روشنایى و توانایى، عشق و امید ببخشد، سطح خواستههاى ما را ارتقاء دهد و علاوه بر اینکه ما را در رسیدن به مقاصد و هدفها و در پیمودن راه به سوى آن مقاصد و اهداف مدد مىدهد، مقاصد و آرمانها و خواستههایى از ما را که به حکم طبیعت و غریزه بر محور فردیت و خودخواهى است از ما بگیرد و در عوض، مقاصد و آرمانهایى به ما بدهد بر محور عشق و علاقههاى معنوى و روحانى، و علاوه بر اینکه ابزارى است در دست ما جوهر و ماهیت ما را دگرگون سازد- و نه ایمان مىتواند جانشین علم گردد، طبیعت را به ما بشناساند، قوانین آن را بر ما مکشوف سازد و خود ما را به ما بشناساند.
می خواستم نظر شما را درباره ی قسمت آخر، که درباره ی عدم جایگزینی ایمان به جای علم است بدانم. آیا حقیقتا، ایمان نمی تواند طبیعت را به ما شناسانده و قوانین آن را مکشوف کند؟ آیا نمی تواند به انسان معرفت نفس بدهد؟ اصلا دقیقا منظور از ایمان در کلام شهید بزرگوار چیست؟
متن پاسخ
باسمه تعالی: سلام علیکم: حتماً همان طور است که استاد فرمودهاند، ایمان جهتگیری ما را نسبت به برخوردمان با طبیعت درست میکند وگرنه آن میشود که امروز در دنیا با آن روبهرو هستید. معرفت نفس کمک میکند تا ما هرچه بیشتر متوجه نحوهی حضور خداوند باشیم و به ایمان حقیقی نزدیک شویم. موفق باشید