متن پرسش
استاد عزیزتر از جانم سلام،
باز ممنون میشم با کلام و جوابهای هدایتگرتون ما را در سوال های ذیل راهنمایی بفرمایید:
1-استاد آیا لذت بردن ازخوردن یک غذا ( از چایی و نان تازه گرفته تا چلوکباب)، برای کسی که تازه وارد تهذیب نفس شده، یک مانع است و با سلوک الی الله مخالفت دارد؟
2-استاد می گویند چای هم میخوری برای خدا بخوراین موضوع برای بنده گیج کننده هستش. بنده وقتی یک شیرینی خوشمزه را می خورم ، می خورم که از خوردن آن لذت می برم حالا اگه موقع خوردن بگم خدایا اینو به خاطر تو می خورم تا قوت بگیرم و بهتر تو را عبادت کنم درعمل دارم دروغ می گویم، آیا این عدم اخلاص/شرک نیست؟ لطفا نگرش درست را بفرمایید.
3- آیا این مراحل تهذیب نفس در طول یکدیگر هستند یا در عرض، یعنی مثلا فردی که هنوز در مرحله پرهیز از محرمات و انجام واجبات هستش و نتونسته فلان گناه را ترک کند و فلان واجبش را انجام بده ،جلوگیری از برخی از تمایلات مباح مانند نخوردن چیزهایی که دوست داریم تاثیر مثبت و سرعت بخشی در تهذیب نفس داره؟
4- درپایان توصیه تان برای جبران مافات گذشته برای کسانی که دیر آمدند، اما آمده اند چیست؟ از صحبتهای شما برداشتم این است که روی تهذیب پیش از چهل سالگی تاکید می کنید و این موضوع باعث غصه بنده شده است که در سن 38 سالگی پا در عرصه تهذیب نفس گذاشته ام و فرصتهای زیادی را از دست داده ام.
ارادتمند
متن پاسخ
باسمهتعالی: سلامعلیکم: 1- خداوند به طور طبیعی لذتبردن از غذاها را در ما میگذارد عمده آن است که محور کار ما لذتبردن صرف نباشد تا از تهذیبی که باید با کنترل میلها نصیب خود کنیم، باز بمانیم 2- بگو خدایا چون اجازه دادهای من این شیرینی را بخورم میخورم و اگر خوردن آن مباح نبود و حرام بود حتماً نمیخوردم و لذا در زیر سایهی رحمت الهی شیرینی را خوردهاید 3- حتماً تأثیر مثبت دارد و کنترل نفس در امور مباح نوری میشود جهت دوری از سایر محرمات 4- بحمداللّه قبل از 40 سالگی به داد خودتان رسیدهاید از طریق معرفت نفس و دلبستگی به انقلاب اسلامی و حضرت امام و قرارگرفتن در زیر سایهی ولایت امری حضرت امام خامنهای«حفظهاللّه» کارتان رو به راه میشود. موفق باشید