متن پرسش
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
ابتداءً از این که سؤالهام زیاد هستند و وقتتون را میگیرم معذرت میخوام.
1ـ وقتی خداوند می فرماید «یا ایهاالناس اعبدوا ربکم الذی خلقکم و الذین من قبلکم لعلکم تتقون» معنی تقوا چیه که با بندگی کردن تازه شاید بهش رسید و چی میشه که آدمها بندگی میکنن ولی به تقوا نمیرسن؟
2ـ معنای زهد چیست؟
3ـ باتوجه به آیه 21سوره مبارکهی حجر منظور از اینکه «خزینه وجود شما هم نزد خداست و نازل نشده مگر به اندازه محدود و معلوم» چیه؟
4ـ معنی این جمله که در کتاب آشتی با خدا اومده و فرمودهاید: «همهی موجودات از آن جهت که هستند از جنبه هستیشان وجه الله هستند» چیست؟
5ـ طلب یاری از طرف امام حسین (علیهالسلام) به چه معنی است؟ و اساسا «هل من ناصر ینصرنی» یعنی چی
لطفا راهنمایی بفرمایید
متن پاسخ
باسمه تعالی، سلام علیکم:
1- بندگی خدا اگر درست و مستمر انجام گیرد انسان میتواند بر امیال خود غلبه کند و حتی خیالات خود را جهت دهد و این یعنی تقوا 2- زهد روحانیتی است که انسان متوجه میشود نباید برای دنیا اصالت قائل شود و داشتن آن را هدف بگیرد و لذا از آن فاصله میگیرد 3- این آیه در تفسیر سورهی حجر طی دو جلسه خدمت عزیزان بحث شد آیهی بسیار مهمی است به ان مباحث رجوع فرمایید. 4- این نکته را در ادامهی سیر مطالعاتی در بحث برهان صدیقین در کتاب « از برهان تا عرفان» بهتر متوجه میشوید 5- حضرت سیدالشهداء«علیهالسلام» جبههای را تشکیل دادند که تا قیام قیامت آن جبهه گشوده است و لذا حضرت به همهی تاریخ خطاب کردند که در جبههی امام حسین«علیهالسلام» بمانند همانطور که شهدای انقلاب اسلامی به دعوت حضرت جواب مثبت دادند. موفق باشید