متن پرسش
سلام علیکم:
یادداشت پروفسور فرامرز رفیعپور در مورد شهید سلیمانی (رحمة الله علیه):
«سلیمانی را کسی میتواند درک کند که عاشق خدا باشد و نه فقط آمادهی دادن جان خود برای خدا، بلکه سخت مشتاق باشد و در عمل بر آن اصرار داشته و شجاعت آن را نیز داشته باشد.
این بالاترین درجهی عرفان عملی است و این یک معیار برای سنجیدن خود ماست.
امثال سلیمانی را هنوز میتوان در بین رزمندگان جانبرکف ما یافت. اما دنیاپرستان داخلی و مخصوصا خارجی کجا میتوانند این را ادراک کنند؟! و باز این یک معیار مهم پیشرفت ایران است. پیشرفت نه بر اساس معیارهای گولزنندهی توسعهی ظاهری که ما همیشه از آن عقب و دنبالهروی تحقیرشدهی غرب باشیم؛ [بلکه پیشرفت، بر اساس معیار صحیح]. معیار پیشرفت، معیار الهی است. انسانهایی را میتوان پیشرفته خواند که به بالاترین درجهی شناخت خالق و صانع متعال رسیده باشند و در راه او آمادگی ازخودگذشتگی داشته باشند. حسین(ع)، درجه و اندازهی این عشق و ازخودگذشتگی را در آن زمان تعیین نمود و سلیمانیها در این زمان.
خداوند از طریق اینان مجدداً در این زمان نمونهای از چنان انسان پیشرفته را به ما نشان میدهد.»
بعدالتحریر:
«در مورد متن سلیمانی عزیزمان باید دو نکته را برای پیشگیری از سوءتفاهم به متن بالا اضافه کنم:
۱. اگر ما در کنار دانش قبلی خود، دانش کشورهای غربی را در زمینهی بیولوژی، نجوم، پزشکی، جامعهشناسی، علوم انسانی و... نمیداشتیم، نمیتوانستیم به این درجه از شناخت خالق و صانع عظیم و درک قرآن کریم برسیم.
۲. در کشورهای غربی نیز همه دنیاطلب نیستند و اکثر دانشمندان به معرفت الهی رسیدهاند، اما عرفان نظری و عملی بدون تردید در ایران بیشتر پیشرفت کرده است.»
منبع: https://eitaa.com/rafipoor
متن پاسخ
باسمه تعالی: سلام علیکم: همانطور که استاد ارجمند جناب آقای پروفسور رفیعپور در مورد سید شهدای مقاومت فرمودند آن شهید توانست به جایی برسد که سختْ مشتاقِ لقای الهی باشد. در ضمن، تذکرات بعدی ایشان نیز تذکرات حکیمانهای است. موفق باشید