افق نگاه رسول خدا«صلواتاللهعلیهوآله» به عنوان «بیّنه»
بسم الله الرحمن الرحیم
1- راستی حضرت محمد«صلواتاللهعلیهوآله» به عنوان نماد جدایی حق از باطل، یعنی به عنوان «بیّنه» چشم به کجا دوخته بودند؟ که قرآن در وصف آن حضرت میفرماید: «رَسُولٌ مِنَ اللَّهِ يَتْلُو صُحُفًا مُطَهَّرَةً * فِيهَا كُتُبٌ قَيِّمَةٌ»(بیّنه/آیات 2و3) مرادِ رسول خدا«صلواتاللهعلیهوآله» چه بود که با مردمان موضوع عبودیت و اقامه صلاۀ و ایتاء زکات را در میان گذارند آن جایی که قرآن میفرماید: «وَمَا أُمِرُوا إِلاّ لِيَعْبُدُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ حُنَفَاءَ وَيُقِيمُوا الصَّلَاةَ وَيُؤْتُوا الزَّكَاةَ وَذَلِكَ دِينُ الْقَيِّمَةِ»(بیّنه/5) آیا این بهترین به خودآمدن نیست که هرکس باید به آن اندیشه کند؟ آیا شیوه زیست رسول خدا«صلواتاللهعلیهوآله» را میتوان برای یافت؟ و جهان توحید را درک کرد؟
در موضوع اقامه صلاۀ
2- برای شکستدادن جهان سکولار باید خود را به کرانههای بسته محدود نکرد و بدون گسستن از زندگی، ترسو و بُزدل نبود و مسئولیت حضور در تاریخی دیگر را پذیرفت و حتی اموری را در این رابطه بر عهده گرفت تا مرز بین دروغ و راستی معلوم شود. این است معنای دینداری حقیقی و معنایی که به کمک اقامه صلات به سراغ انسان میآید، «عبدُهُ وَ رَسولُه». آیا در هر نماز این نگاه به حضرت بازخوانی میشود؟ و عزمی که باید به عنوان ایمان دنبال شود؟
عزم ایمانی
3- در آینه باریکه غزه، انسانها و نقش صبر و ایمان آنها دیده شد و این است راز پیروزی غزه، زیرا ما با انسانهایی صاحب عزم و تصمیم روبهرو شدیم، انسانهایی که راز خون را فهمیدند، امری که عقلِ کوتاه استکبار از آن محروم بود. ولی رسول خدا«صلواتاللهعلیهوآله» با شخصیت خود متذکر آن برای همگان بودند.
بیآیندگیِ اسرائیل
4- آیندهای که بشریت به دنبال آن است، آیندهای نیست که فرهنگ استکباری مقابل بشر قرار داده، بلکه آیندهای است که انسانها، بودنِ خود را به معنای حقیقی آن میفهمند.
5- صبر الهی و امید، همراه با ایمان که همان توحید حقیقی است؛ رازِ پیروزی مردم غزه شد. امری که با امیدهای مادی هرگز حاصل نمیشود.
والسلام