اسلام و رعایت شخصیت انسانی انسانها
بسم الله الرحمن الرحیم
1- نظر به حضرت زهرا سلام الله علیها و درک تاریخی که شروع شده، به آن معنایی که آن حضرت در آخرین فراز خطبه خود میفرمایند: فَاعْمَلُوا إنَّا عَامِلُونَ وَ انتَظِرُوا إنَّا مُنتَظِرُونَ» «وسَیعلَمُ الّذینَ ظَلَموا أَی مُنقَلَبٍ ینقَلِبونَ» (الشعراء: ۲۲۷) هر کاری دلتان میخواهد انجام دهید ما هم کارمان را انجام میدهیم.چشم به راه آینده باشید و ما هم چشم به راه هستیم .کسانی که ستم کردهاند بهزودی خواهند فهمید که به چه بازگشتگاهی برمیگردند .
2- يَا هِشَامُ مَنْ كَفَّ نَفْسَهُ عَنْ أَعْرَاضِ اَلنَّاسِ أَقَالَهُ اَللَّهُ عَثْرَتَهُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ وَ مَنْ كَفَّ غَضَبَهُ عَنِ اَلنَّاسِ كَفَّ اَللَّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ .
اى هشام هر كه خود را از (ريختن) آبروى مردم باز دارد خدا از لغزش او به روز قيامت درگذرد و هر كه خشمش را از مردم باز دارد خدا خشم خود را به روز قيامت از او باز دارد.
3- آنگاه که رعایت شخصیت انسانی انسانها را از ما بنگرند معلوم است متوجه مکتبی میشوند که چنین انسانهایی را تربیت کرده است. و اینجاست که وظیفه دینی ماست تا ترویج احترام به مردم را دنبال نماییم.
4- ملاحظه فرمودید که مردم پای تصمیم مردمان مقتدر و مظلوم غزه ایستادند در نتیجه مسیر تغییر کرد و فرهنگ مقاومت خود را اثبات نمود.
5- اگر بنا داریم با حالاتی هرچه پر بارتر و استوار، با دیگر انسانها روبهرو شویم باید بر صراحت و دلسوزی خود در گفتار بیفزاییم و به چشماندازی نظر کنیم که همان انسانیت انسانها است، آزاد از هر اوهامی که بر فروپاشیها میافزاید.
6- انتظاری که باید از اهل اندیشه داشت آن است که خویشتن را فراسوی نیک و بد بالا برند و به انسانیت انسانها بیندیشند.
7- آنگاه که انسانی مدعی شود بدون پاسداشت حریم انسانیِ انسانها میتواند به آنها خدمت کند؛ بداند خود را در فشار بیفرهنگی قرار داده و نمیتواند دریابد که به راستی از چه روی رنج میبرد، آنگاه که خود را از حکمت دور نگه داشته و گمان میکند با ناسزاگفتن به دیگران که با او همراهی نمیکنند، به کامیابی میرسد. آری! وقتی آدمی از حیث اخلاقی رو به پستی گذاشت، البته کارش به سر آمده است.
8- قرآن در رابطه با رعایت انسانیت انسانها حتی اگر آنها به هیچ دینی مقید نباشند میفرماید:« لا يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذينَ لَمْ يُقاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ لَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَ تُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطينَ (8) إِنَّما يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذينَ قاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ أَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ وَ ظاهَرُوا عَلى إِخْراجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ « سوره ممتحنه آیات ۸ و ۹»
خدا شما را از نيكى كردن و رعايت عدالت نسبت به كسانى كه در راه دين با شما پيكار نكردند و از خانه و ديارتان بيرون نراندند نهى نمىكند؛ چرا كه خداوند عدالتپيشگان را دوست دارد. تنها شما را از دوستى و رابطه با كسانى نهى مىكند كه در امر دين با شما پيكار كردند و شما را از خانه هايتان بيرون راندند يا به بيرونراندن شما كمك كردند و هر كس با آنان رابطه دوستى داشته باشد ظالم و ستمگر است.