حضور در کربلای جبههها، در جستجوی «خود»[1]
باسمه تعالی
1- ما خود را در دفاع مقدسمان تجربه کردیم، مانند پدر شهیدی که ملاحظه کردید دو فرزندش در کنارش شهید شدند و همچنان به دنبال حضوری بود که در دل دفاع مقدس به سراغ انسان میآید تا ظرفیت توحیدی مربوط به این زمانه را در خود تجربه کند.
2- ما خود را در تاریخ کربلا و حضور در کنار امام حسین«علیهالسلام» تجربه کردیم و فهمیدیم انسان در چنین مسیری چه تواناییهای نهفتهای دارد وقتی خود را در تاریخ توحیدی حاضر کند.
3- ما خود را در سنت حضور مادران شهدا که منتظر پیکر یک فرزند که نه! منتظر پیکر سومین فرزند شهیدشان بودند، تجربه کردیم تا معلوم شود در مسیر توحید، زنان ما ظرفیتهای فوقالعادهای دارند.
4- در تاریخ کربلا و با نظر به مقاومت فوق العاده حضرت زینب«سلاماللهعلیها»، خود را تجربه کردیم ، یعنی حضور در تاریخی که با اسلام محمدی«صلواتاللهعلیهوآله» در آخرالزمان به ظهور آمد ، تا هرکس خواست ایمان را در آخرالزمان تجربه کند، با این اسلام عهد ببندد و ابعاد نهفته «ایمان» و «یقین» خود را به ظهور آورد.
5- ما آمدهایم تا خود را که در روزمرّگیها گمشدهایم؛ در کنار شهید عَلَم الهدیها پیدا کنیم و متوجه شویم خداوند چه میدان بزرگ و گشودهای در این تاریخ در مقابل ما قرار داده ؛ تا آن کسی شویم که باید باشیم.
6- راستی! چرا امام خمینی«رضواناللهتعالیعلیه» فرمودند: «و همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دلسوختگان و دارالشفاى آزادگان خواهد بود...»؟ آیا ما به آن مرحله رسیدهایم که در زیارت شهدا، معنویت و روحانیت لازم را مقابل ما بگشاید و در نتیجه بشارت آنها به آینده انقلاب اسلامی را در چشمانداز حضور تاریخیِ خود احساس کنیم؟
7- رهبر معظم انقلاب«حفظهاللهتعالی» فرمودند:
«شهدا تا هستند، با تن خودشان دفاع ميکنند، وقتي ميروند، با جان خودشان «وَ يَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلاَّ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ»(آلعمران/170) ببينيد اين استبشار، مال بعد از رفتن است. وقتي ميروند، معنويتشان، صدايشان تازه بعد از رفتن بلند ميشود. نطق شهدا بعد از شهيدشدن باز ميشود، با مردم حرف ميزنند «بِالَّذينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِمْ» با ماها دارند ميگويند؛ [بايد] ما گوشمان سنگين نباشد تا بشنويم اين صدا را... مهم اين است که ما بشنويم اين صدا را. و خداي متعال در اين صدا هم اثر گذاشته؛ واقعاً اثر گذاشته... اگر اين پيام را بشنويم، روحيهها قوي خواهد شد، حرکت، حرکت جدّياي خواهد شد.»
8- حال باید از خود بپرسیم ما چه نسبتی باید با شهدا پیدا کنیم که بشارت آنها، جانِ ما را فرا گیرد؟ بشارت آن ها خبر از آن میدهد که باید باور کنیم راهی که با نور توحیدِ حضرت امام خمینی«رضواناللهتعالیعلیه» گشوده شده، جهان دیگری را در مقابل ما قرار میدهد که «پریروزِ» ما را به «پسفردایِ» ما متصل میکند، تا از «دیروز» و «امروزِ»مان که گرفتار غربزدگی هستیم، آزاد شویم؟
والسلام علیکم و رحمة الله و برکات
---------------------------------------
[1] - از آنجایی که سفر راهیان نور را با زیارت حضرت دانیال«علیهالسلام» شروع میکنیم، خوب است متوجه باشیم که حضرت امیرالمؤمنین علی«علیهالسلام» فرمودهاند: «مَنْ زارَ أخی دانیال، کَمَن زارَنی»؛ هر کس برادرم دانیال را زیارت کند مرا زیارت کرده است. و نیز داریم که در زمان ظهور حضرت مهدی«عجلاللهتعالیفرجه» چهار پیغمبر که یکی از آنها حضرت دانیال نبی«علیهالسلام» است، فرماندهی سپاه امام مهدی«عجلاللهتعالیفرجه» را که به سوی شرق حرکت میکند به عهده خواهد داشت. امید است با زیارت آن پیامبر جلیلالقدر، از یک طرف، اُنسی اساسی با حضرت امیرالمؤمنین«علیهالسلام» و از طرف دیگر، حضوری ذیل حضرت مهدی«عجلاللهتعالیفرجه» بیابیم.