فهرست مطالب
مقدمه 9
جلسهي اول، برکات انتظار 13
قلّهي بلوغ جهان.. 16
زيباييهاي انتظار فرج.. 17
اولين حجابِ حقيقت... 21
حجاب آخرالزماني.. 23
اولين بركت انتـظار. 26
راز اميدواري به آينده. 31
حضور استعدادهاي معنوي عالم.. 33
خيانت عظيم.. 36
برکات رجوع به حضرت مهدي(عج)..... 39
خداي مهدي(عج)و خداي ليبرال دموکراسي.. 43
انتظاري حماسي.. 44
موانع گذر از ظلمت آخرالزمان.. 47
وادي نظر به کيفيات عالم.. 50
انقــلاب در إغمــاء. 52
برکات خداي مهدي(عج)..... 55
جلسهي دوم، برکات انتظار 57
فرهنــگ انتظــار. 63
خدا جهان را رها نكرده. 66
رقيقشدن پردهي غيب... 70
آفات غفلت از انتظار فرج.. 72
روحيهي مهدوي و تصرف در ناسوت... 74
راه فتوح آخرالزمـان.. 76
حجاب ظهور. 77
هزينهي رفع حجاب ظهور. 78
اتحاد وَلايـت با وِلايـت... 84
ستيز با دجّال آخرالزمان.. 86
جلسهي سوم، بصيرت و انتظار فرج 89
امام زمان(عج)جنبهي متعالي هر انسان.. 93
خاتم ولايت... 96
روحِ منتظر. 100
وعدهگاه اولياء. 102
امام زمان(عج) واقعيترين مخلوق.. 103
سقوط آخرالزّمانی.. 106
نتايج روح غيبانديش.... 110
انتظار و خودآگاهی.. 113
تكرار بهشت... 116
مديحهسرايیِ تجدّد. 119
همدلی با طبيعت... 123
غيبزدايی و ظلمات آخرالزّمان.. 126
انتظارِ ظهور، عامل ظهور. 128
دلآگاهیِ پارسايانه. 133
عالم بیاُنسی.. 135
شور بندگی.. 139
معنی ولايت فقيه. 140
جلسهي چهارم، فرهنگ انتظار؛ حضور در تاريخ توحيدي 145
عامل توقف در تغيير سرنوشت... 147
نقش عقل در فهم مقام امامg..... 152
دليلي ديگر بر وجود انسان کامل.. 155
چگونگي عبور از ظلمات آخرالزمان.. 158
ولايت فقيه و دوران گذار. 163
نظر به تاريخ پيوسته. 166
حضور در جبهه مثبت و نوراني تاريخ.. 170
فهم نظام بقيتاللّهي؛ شرط ظهور. 173
همتاريخي با همهي انبياء و اولياء ..... 175
بلاي بيتاريخي.. 178
بلاي بيعالَمي.. 180
انتظار و زندگي در زمان باقي.. 182
انقلاب اسلامي؛ بستر ظهور اسم «الله» 186
مقدمه
باسمه تعالي
1ـ انتظار ظهور حاکميت عاليترين شخصيت هستي، نشانهي بلوغ بشريت است. بايد تلاش کرد تا اين انتظار زنده و با طراوت بماند و اين کتاب در صدد تحقق چنين هدفي است؛ بهخصوص که ائمهي معصومينh تأکيد کردهاند «أَلَيْسَ انْتِظَارُ الْفَرَجِ مِنَ الْفَرَج»[1]آیا انتظار فرج به خودي خود از فرج محسوب نميشود و برکات فرج را به همراه ندارد؟
2ـ نويسنده سعي کرده ذهنها را متوجه اين نکتهي مهم کند که لازمهي انتظار حقيقي، معرفتي خاص است و اگر با معرفتي صحيح همراه شود، برکات فوقالعادهاي به همراه دارد و مانع ميگردد كه انسانها گرفتار اکنون زدگي شوند و سرنوشت خود را به دوران حاکميت ظلمات آخرالزمان بسپارند.
3ـ ما بيش از آنکه به آگاهي از «حوادث ظهور» نيازمند باشيم به معرفت نسبت به «قواعد ظهور» محتاجيم تا معلوم شود انتظارِ فرج شرايط تحقق ظهور است. اين کتاب تلاش کرده در راستاي توجه به «قواعد ظهور» موضوعِ انتظار فرج را بررسي و تحليل نمايد.
4ـ نکتهي مهم ديگري که در کتاب به آن پرداختهشده، معرفت نسبت به ظلمات آخرالزمان است؛ زيرا نويسنده معتقد است نوع ظلماتي که مانع ظهور حضرت صاحب الامر(عج) شده بايد روشن شود و از آن مهمتر معلوم شود كه با چه نوع روح و روحيهاي ميتون از آن ظلمات عبور کرد؛ زيرا ممکن است انسانها منتظر چيزي باشند که آن از جنس ظلمات آخرالزمان است و يک نوع رجوع به دجّال حيلهگر است.
5ـ در این کتاب، روشن ميشود علت تحقق انقلاب اسلامي، فرهنگ انتظار بود و در زير سايهي آن فرهنگ، ملّت ايران توانست قدمي جهت نزديکشدن به هدف نهايي بردارد و سرنوشت تاريخي خود را بهبود بخشد و به همان اندازه از استعدادهاي معنويِ عالم بهرهمند شود. پيروزي انقلاب اسلامي در زمانهاي که بسياري پذيرفته بودند دورهي حاکميت دين گذشتهاست، نشان داد عقيده به انتظارِ فرج يک عقيدهي واقع بينانه و منطقي است.
6ـ حضور تاريخي در اردوگاه و خيمهي حضرت قائم(عج) در اثر انتظارِ حاکميت امام معصوم، از ظريفترين نکاتي است که نويسنده به آن پرداختهاست و سعي دارد روشن کند به واقع اگر انتظار با معرفتي صحيح انجام گيرد، در همين زمان، جان انسان را به شکوفايي مطلوب ميکشاند و از تمام بيست و هفت حرف علمي که در زمان ظهور به صحنه ميآيد بهرهمند ميگردد. چون در همين زمان توانستهاست از خداي ليبرال دموکراسي به خداي مهديg که خداي حضوري و وجودي است، رجوع کند.
7ـ کسي ميتواند منتظر حاکميت انسان کامل باشد که متوجه باشد خداوند جهان را رها نکرده تا هرکس با ميل خود بر آن حکومت کند بلکه فرصتي به بشر داده تا در اين فرصت، تلاش شود حضرت ولي الله اعظم(عج) امکان حاکميت بر عالم و آدم را پيدا کنند. کافي است زمينههاي فتوح آخرالزماني را بشناسيم تا به خوبي با حجابهاي ظهور درگير شويم و إنشاءالله به ظهور تامِّ حاکميت امام نايل گرديم.
8 ـ وقتي روشن شود امام زمان(عج) جنبهي متعالي هر انساني است، انتظار معني خاص خود را پيدا ميکند و در آن حال، نه تنها انسانِ منتظر هم اکنون قلب خود را متوجه قطب عالم امکان مينمايد و با او زندگي ميکند بلکه تلاش مينمايد تا ظهورِ او در عالم و آدم هر چه بيشتر شدت يابد و افق بشريت بهکلّي دگرگون شود و از توجه به خاک، به انس با افلاک تغيير جهت دهد.
9ـ نويسنده روشن نموده چگونه زندگيِ بدون ولايت الهي و حاکميت اولياي الهي هميشه با يأس و شکاکيت و از خود بيگانگي همراه است و سعي دارد درمان چنين بحرانهاي روحي را در رجوع به انسان کامل از يک طرف و تلاش براي حاکميت او از طرف ديگر نشان دهد، تا شور و شعفِ خاص که در عارفانِ حماسهساز هست به جامعه برگردد.
10ـ دلآگاهي پارسايانه حالتي است که با انتظار حاکميتِ امام معصوم(ع)نصيب انسانِ منتظر ميشود و نه تنها صحنهي جان انسان از ارادههاي شيطاني تطهير ميگردد بلکه قلب انسان ظرفیت پذيرش القائات رحماني را توسط حضرت صاحب الامر(عج)پیدا ميکند و اين اساسيترين برکتي است که در انسانِ منتظر به وقوع ميپيوندد.
اميد است توانستهباشيم با تقديم اين کتاب به انسانهايي که عزم عبور از ظلمات آخرالزمان را دارند و در طلب طلوع نور کامل حضرت صاحب الأمر(عج) هستند، راهي را نشان دهیم.
گروه فرهنگي الميزان
[1] - بحار الانوار، ج52، ص 128.