زیارت شهدا
(ویرایش جدید.فروردین1398)
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
«همین تربت پاك شهیدان است كه تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دلسوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود».امامخمینی«رضواناللهتعالیعلیه»
«شهداء شاهد بر باطن و حقیقت عالماند.... آمدهاند تا حلقهی مفقودهی هدایت را کامل کنند». «شهید آوینی»
ما سینه زدیم و بی صدا باریدند
از هرچه که دم زدیم، آنها دیدند
مـا مدعیــان صــف اول بودیم
از آخر مجلس شهدا را چیدند
======
جاری است در زلالی این دشت آسمان
با این حساب سهم زمین، هشت آسمان
این جا پرنده های زیادی رها شدند
باید خطاب کرد به این دشتِ آسمان
دشتی که در قدم قدم خاک روشنش
دنبال رد پای خدا گشت آسمان
در پیشواز آن همه پرواز ، بارها
تا این دیار آمد و برگشت آسمان
ای دشت! بر غروب تو سوگند لحظهای
از خون کُشتگان تو نگذشت آسمان
مِنَ الْمُؤْمِنينَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْديلا-سورهی احزاب، آیهی 23
از مؤمنان کسانی هستند كه بر سر عهدى كه با خدا بستند صادقانه ايستادهاند؛ بعضى عهد خود را ادا کردند و بعضى در انتظارند ولی هرگز تغيير و تبديلى در عهد و پيمان خود ندادند.
و شهداء متوجهی آن رسالت تاریخی بزرگی که حضرت امام خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» بر دوششان گذاشت، بودند و تا آخرین قطرهی خون خود آن رسالت را نگهبانی کردند.
با نظر به همین رسالت تاریخی شهداء است که گورباچف اقرار میکند: «پیام آیت اللّه خمینی برای من، پیام به تمام اعصار در طول تاریخ بود و زمانی که من این پیام را دریافت کردم، این گونه انگاشتم که شخصی که این پیام را نوشته فردی متفکر و دلسوز برای سرنوشت جهان است. من از این که با دقّت به آن گوش دادم و آن را مطالعه کردم، استنباط کردم که کسی است که برای جهان نگران است... آیت اللّه خمینی توانست اثری بزرگ در تاریخ نوین جهان بگذارد. ما زمانی که این پیام را در جلسه کمیته مرکزی حزب کمونیست مطرح کردیم، برای اعضای حزب که نیمی از جهان را در اختیار داشت، بسیار غیرمنتظره بود و نسبت به پیام به دیده احترام مینگریستند.من از ایشان با احترام عمیق یاد میکنم و معتقدم که آیت اللّه خمینی فراتر از زمان میاندیشید و در بعد مکان نمیگنجید... اگر ما پیش بینی آیت اللّه خمینی را جدّیتر میگرفتیم، امروز قطعاً شاهد چنین وضعیتی نبودیم و اجازه نمیدادیم که وضعیت کشور به چنین حالتی درآید.(ویژهنامهی روزنامهی جمهوری اسلامی، مورخ 10/7/1378).
شهداء صادقانه به عهد خود با خدا وفا کردند و رفتند و در حفظ نظام اسلامی از بذل جان دریغ ننمودند و شما با نظر به حضرت صاحبالأمر(عج)به زیارت آنها میروید تا به زیارت کسانی رفته باشید که قلب مبارک حضرت زهرا(س)را شاد کردند. پس با توسلِ پی در پی به حضرت صدیقهی طاهره(س)سفر را شروع کنید و ادامه دهید.
حضرت امیرالمؤمنین(ع)در مسیر خود به سوی صفین چون به محلی رسیدند که بعداً حضرت سیدالشهداء(ع) و اصحاب آن حضرت شهید شدند، در آن محل از اسب پیاده شدند و در حالیکه چون باران اشک میریختند، فرمودند: «هَذَا مُنَاخُ رِكَابِهِمْ وَ هَذَا مُلْقَى رِحَالِهِمْ وَ هٰهُنَا تُهَرَاقُ دِمَاؤُهُمْ طُوبَى لَكِ مِنْ تُرْبَةٍ عَلَيْكِ تُهَرَاقُ دِمَاءُ الْأَحِبَّة». اينجا محل فرود آمدنشان است، اينجا محل اثاث و خيمهگاه آنان ميباشد، اينجا خونشان ريخته خواهد شد، خوشا خاكى كه خونهاى محبوبهای خدا بر روى آن ريخته خواهد شد. و شما نیز به زیارت تربتهایی آمدهاید که خون بهترین بندههای خدا در این عصر بر روی آن ریخته است.
آری محل شهادت یاران اسلام دلها را خدایی میکند و تا ابد حضور روح شهداء در محل شهادتشان راه اُنس با خدا خواهد بود. پس باید به زیارت آن مکانها شتاب کنیم و در آنجا اُنس با خدا را بیابیم.
در رابطه با زیارت میتوان به نکات زیر توجه کرد:
1ـ ...
2ـ ...
3ـ ...
4ـ ...
ادامه متن را با دانلود کامل متن PDF وDOC پیگیری کنید