موانع تحقق اقتصاد مقاومتی
بسم الله الرحمن الرحیم
سوال
سلام عليكم. احتراما موضوعي را با حضرتعالي در ميان مي گذارم و تقاضا دارم تأملات و نكات مد نظر شما را در اين زمينه دريافت كنم.
با توجه به اينكه موضوع اقتصاد مقاومتي، امري مربوط به عصر حاضر است كه توسط مقام معظم رهبري در بيانات مختلف چند سالي است مطرح شده و مورد پيگيري جدي ايشان قرار گرفته است، چگونه مي توان چنين موضوعي را چه در باب مباني و چه در باب راهكارها، از منظر نهج البلاغه و سخنان اميرالمومنين عليه السلام بررسي كرد؟
و اگر حضرتعالي در زمينه اقتصاد اسلامي و مباحث مرتبط با اقتصاد مقاومتي مد نظر آقا نظري داريد ممنون ميشوم اگر از ديدگاه شما هم در اين زمينه مطلع شوم، تا ان شاء الله اين موضوع همراه با مطالعات و تحقيقات ديگر كمكي به رساله دكتري بنده در رشته علوم قرآن و حديث نمايد.
متشكر
جواب
باسمه تعالی: سلام علیکم: اقتصاد مقاومتی یک روح دارد و یک جسم. آنچه حیات اقتصادی ما را شکل میدهد روح آن است. بدین معنا که با نظر به کمّیّتهای عالَم، کیفیتهای عالم را به تاریخ برمیگرداند و مناسبات بشری را به معنا میکشاند و از این جهت، اقتصاد مقاومتی مقابل اقتصاد کمّیتگرایِ فرهنگِ مدرن است. به عنوان نمونه در پیادهرویهای چند سال اخیر در اربعین، ملاحظه میکنید هرچه قدر تعداد نفرات زوّار بیشتر میشود، امکانات پذیرایی از زوّار نه به همان اندازه، بلکه بیشتر است. کمّیت اضافهشده، امکانات به صحنه میآید زیرا پدیدهای ماوراء روح کمیّتگرایِ دنیای مدرن در آن صحنه در جریان است و این حالت را نیز ما در دفاع مقدس خود بهخوبی تجربه کردیم. عمده در اقتصاد مقاومتی، رویکردِ مردمی آن است و نجاتدادن یقهی مردم از ارادهی معطوف به قدرت که ساختار دولتها را تشکیل میدهد، به ارادهی معطوف به حق و این روح هنوز به تاریخ ما برنگشته است و لذا است که در متن همان اقتصادِ کمّیتگرا میخواهند جواب مفاد مترقی مقام معظم رهبری را در رابطه با اقتصاد مقاومتی را جواب دهند و این یک بنبست است که باید از آن خارج شد. موفق باشید