زمان_شناسی و نظر به فطرت تاریخیِ ما در انقلاب اسلامی
باسمه تعالی
زمانشناسی در آیات و روایات
1- بدون درک زمانه، هيچ قدمي به سوي آيندهي خود نميتوان برداشت و رخداد انقلاب اسلامی در اين تاريخ،همان زماني است که ميتوانيم با قرارگرفتن در آن، سرنوشت خود را از بند غرب آزاد کنيم و تاريخ پايانيافتگي غرب را نشان دهيم که همان تاريخِ سستشدن عهد انسان با سکولاريته و اقامهي رابطهي انسان با خداست و این در این زمان، فطرت تاریخیِ ما است که راه رجوع به خدا به صورت حضوری است.
با رخداد انقلاب اسلامی تعرّض انسان به اومانيسم که همان تقليل گوهر آدمي است، شروع شده است و چيزي در انسانِ اين تاريخ رخ داده و بر هستي او حاکم گرديده که ديگر نميتواند در تاريخي زندگي کند که قوام آن را اومانيسم شکل داده باشد که روح حاکمیت نفس امّاره است.
2- ما همانطور که در سنن الهي قرار داريم، اگر از حضور خود در آن سنن آگاه شويم راهِ آينده نسبت به آن سنن در مقابل ما گشوده ميشود. به همين معنا ما در تاريخي هستيم که رخداد انقلاب اسلامی به صورتي خاص ظهور کرده که اگر از حضور خود در اين رخداد آگاه شويم، راهِ آيندهي تاريخ قدسی ما در مقابل ما گشوده خواهد شد و ديگر در توهّمات بشرِ غربزده قدم نخواهيم زد.
اهلالبيت(ع)و زمانشناسي
3- اميرالمؤمنين(ع) در آخر خطبهي 190 ميفرمايند: «فَإِنَّ لِكُلِّ شَيْءٍ مُدَّةً وَ أَجَلاً» براي هر چيزي مدت و سرآمدي است. ولی مشکل بشر به خودي خود اين است که فکر ميکند هر کاري را هر وقت ميتواند انجام دهد و هر برنامهاي در هر موقعيتي عملي است. ديروز با تکيه بر دست و شمشير خود و امروز با تکيه بر تکنولوژي ميخواهد بدون توجه به زيرساختهاي فرهنگي و شرايط تاريخي، برنامههاي خود را تحقق بخشد. حضرت تذکر ميدهند: «وَ لا تَسْتَعْجِلُوا بِمَا لَمْ يُعَجِّلْهُ اللَّهُ لَكُمْ» در انجام کاري که خداوند شرايط آن را فراهم نکرده شتاب مکن. زيرا مقلبُ القلوب، خداوند است. وقتي خداوند جهت قلبها را به سوي موضوعي نينداخته، تلاش ساير انسانها در تحقق آن بينتيجه است و البته اين به معني سلب مسئوليت از ...