متن پرسش
سلام استاد شما فرمودید که:
عالَمی که انقلاب اسلامی به بشریت عرضه میکند با عالَمی که فرهنگ مدرنیته به میان آورده است تفاوت ماهوی دارد. با ورود به عالَم انقلاب اسلامی حقایقی در افق روح انسان آشکار میشود که بهکلی از روحیهی فردگرایی یا «Individualism» فاصله میگیرد و حقیقت را در گستردگی احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت سایر انسانها مییابد و دیگر اقتصادی همراه با عدالت و معنویت به صحنه میآید، چیزی که در افق عالَم انسان غربزده بهکلی ناپدید شده و عامل دوگانگیها و تنفرها گشته است.
سوال بنده این است که دقیق بفرمایید که Individualism
1- یک روحیه است یا تفکر؟
2- بین این دو چه تفاوتی است؟
3- چرا شما فرموده اید: روحیه و نه تفکر؟
4- اینکه توتالیتر منطق است؟ آیا می شود گفت که منطق توتالیتر که منطق دیکتاتوری است در مخالف آزادی بیان حضرت روح الله است؟
5-این جمله درست که پوپر و جین شارپ در فتنه 88 ظهور اجتماعی در ایران داشتند؟ از لحاظ تفکر.
متن پاسخ
باسمه تعالی: سلام علیکم: 1 و 2 و 3 – برای ایجاد یک روحیه در تاریخ، فلسفه و تفکری شکل میگیرد که پس از مدتی آن تفکر روحیهای به ملت میبخشد مثل تفکر دکارت که روحیهی غربی را شکل داد و البته این غیر از آن است که تفکر فیلسوفانه جواب میلی است که در زمانه به وجود می آید. 4- روحی که فکر میکند میتواند با نیروی اسلحه همهچیز را تغییر دهد روح توتالیتِری است 5- باید دید گویندهی این سخن از چه زاویهای این حرف را میزند. آری روح فتنهی 88 اصالتدادن به غرب و رویارویی غرب با هر امر قدسی است. موفق باشید