متن پرسش
با عرض سلام و تسلیت ایام خدمت جنابعالی:
این متن از دکتر حکمت است از بس زیبا بود دوست داشتم خدمت شما بفرستم:
⭕️ تفسیر عاشورا
▪️۹ . کربلا و غربت
السلام علیک یا اباعبدالله
السلام علیک ایهاالامام الغریب
السلام علیک ایهاالامام المظلوم
روح کربلا روح غربت است و دردش درد غربت. انسان بزرگ، در همیشهٔ تاریخ بشری غریب بوده است و در کربلا غریبتر از همیشه، و از کربلا به بعد غریب و غایب. ما اگر معنای این غربت را نفهمیم و شکوهش را درنیابیم، خودمان را یا فریب دادهایم و یا در مسیر فریب خوردن انداختهایم. چراکه انسان - و در واقع انسان بزرگ - در این عالم غریب است. همهٔ رخدادهای تراژیک و مصیبتبار تاریخ، نمایشگاه غربت انسان است؛ و کربلا در قلهٔ مصیبت و تراژدی قرار دارد.
غربت و مظلومیت امام، غربت و مظلومیت حقیقت است. باید بدانیم و هرگز فراموش نکنیم که اگر در طلب حقیقتیم، این طلب، امری سهل و ساده و بیدردسر، و خالی از رنج و محنت و مصیبت نیست. حقیقتجویان باید همواره و به خصوص در روزگار کنونی - که عصر انسان کوچک است و طلب حقیقت، ارتجاع شمرده میشود و ضد روشنی و روشنفکری به شمار میرود - متذکر باشند که حقیقت غریب است و هر که شوق حقیقت دارد و در طلب آن است، چارهای ندارد جز این که طعم غربت و مظلومیت و محرومیت را بچشد و درد و رنج پیمودن این راه را تحمل کند و صبور باشد.
بندهٔ حقیر، حال خودم را میگویم. در این دوران که دوران غیبت حقیقت، و غربت انسان و انسانیت است، هموراه در حال ترس و وحشت بهسر میبرم؛ ترس و وحشت از این که مبادا گم شوم و بدتر از آن این که با زیستن در جهان لانههای رنگارنگ و تودرتوئی که برایمان ساختهاند، مسخ گردم. روزگاری بود که گمشدن و مسخگشتن دشوار بود و کسی به سادگی مبتلا به «گمشدگی» و «مسخشدگی» نمیشد؛ امروز اما این دو آفت، بیخ گوش ما است. آری «از هر طرف که رفتم جز وحشتم نیفزود» .
تصور بنده این است که یکی از آثار و برکات ذکر کربلا و یاد غربت و مظلومیت حسین این است که میتواند ما را از این دو آسیب جدی و فراگیر، محافظت کند. باید هر روز یاد کربلا باشیم و زیارت عاشورا بخوانیم و بر همهٔ آنان که در راه حقیقت و تقرب به آن، به اندازهٔ همهٔ مظلومان و غربا و ستمدیدگان تاریخ مورد بیمهری و جفا و ظلم و بیداد، واقع شدند و به خاک و خون افتادند، و به ظاهر قلع و قمع و قتل عام گشتند، و زیر سم اسبانی که نعل نو و تازه داشتند سمکوب گردیدند و به همهٔ زنان و دختران و کودکانی که همراهان و حامیان حقیقت و پاکی بودند و رنج اسارت را تحمل کردند، سلام و درود بفرستیم و متقابلاً از همهٔ آنان که به هر شکل در این قتل و غارت و ظلم و بیداد، سهیم و شریک بودند و راه این جنایتها و نامردمیها و رفتارهای ضد انسانی را هموار کردند، بیزاری و برائت بجوئیم تا مگر بتوانیم در این دوران به گونهای زیست کنیم که در صف کسانی نباشیم که به انسان و انسانیت، جفا میکنند و حقوق آدمیان را تضییع و لگدمال مینمایند.
#تفسیر_عاشورا
@nasrollahhekmat
متن پاسخ
باسمه تعالی: سلام علیکم: همانطور که آقای دکتر نصراللّه حکمت میفرمایند حقیقتاً روزگار ما، روزگارِ گمشدگی و مسخشدگی است و کسی که از این خطر وحشت نکند انسان غافلی است و آن کس که به وحشت افتاد دست به دامان حضرت سیدالشهداء «علیهالسلام» میزند و عملاً راه خود را برای نجات از آن خطرات در بستر انقلاب اسلامی میگشاید. موفق باشید