متن پرسش
استاد عزیز سلام:
لطفا بفرمایید چرا در اول زیارت حضرت زهرا (س) اینطور خطاب می کنیم که سلام بر کسی که خداوند او را قبل از خلقتش امتحان کرد. مگه نه این است که در عالم تکوین امتحانی نیست و همان چیزی که باید بشود می شود. مثل امتحاتی که برای حضرت آدم بود و در کتاب حیات زمینی آدم توضیح دادید که در واقع شکست و نافرمانی برای حضرت آدم نبوده و هر آنچه باید رخ می داده رخ داده، پس این امتحان چه بوده آیا نوع دیگری از امتحان در عالم تکوین بوده؟
چرا در مورد حضرت زهرا (س) در احادیث این همه شأن و منقبت ذکر شده و ایشان را الانسیة الحوراء نامیدند؟ مگر نه این است که همه ائمه وجه باطنی بالفعل داشتند؟ پس چرا این توصیفات خاص برای ایشان ذکر شده؟
متن پاسخ
باسمه تعالی: سلام علیکم: 1- در کتاب «بصیرت فاطمه«سلاماللّهعلیها» عرض شده که حضرت حق برای مقابله با جریانهای بعد از رحلت رسول خدا«صلواتاللّهعلیهوآله» باید کسی را پرورش میدادند که ظرفیت تحقق چنان رسالتی را داشته باشد و از این جهت حضرت فاطمه«سلاماللّهعلیها» را جهت این امر صابر و آماده دیدند و بدین معنا گفته میشود او را امتحان کرد و دید صابر است 2- همهی ائمه«علیهمالسلام» نور واحدند ولی با مظهریت متفاوت، حضرت زهرا«سلاماللّهعلیها» از بعضی جهات مظهریت منحصر به فرد دارند، همانطور که امام حسین«علیهالسلام» چنین موقعیتی را دارا میباشند. موفق باشید