متن پرسش
سلام:
در تاريخ 19/9/1379 رهبري در ديدار اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي فرمود: «دولت ديني با دين دولتي متفاوت است و دولتي كه مبناي مشروعيتش دين است بايد براي حفظ دين و فرهنگ مردم، بدون هراس از جوسازي ها با استفاده از شيوههاي لازم به وظايف خود كاملا عمل نمايد.»
و در تاريخ 19/9/1392 در همين ديدار اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي فرمودند: «بعضىها با عنوان «دين دولتى» و «فرهنگ دولتى» مي خواهند نظارت دولت را محدود كنند و تخريب كنند و بهاصطلاح يك اَنگ غلطى و مخالفتى به آن بزنند كه آقا، اينها مي خواهند دين را دولتى كنند، فرهنگ را دولتى كنند! اين حرفها يعنى چه؟ دولت دينى با دين دولتى هيچ فرقى ندارد. دولت جزو مردم است؛ دين دولتى يعنى دين مردمى؛ همان دينى كه مردم دارند، دولت هم همان دين را دارد. دولت، وظيفه براى ترويجِ بيشتر [دين] دارد.
خلاصه: 1- دولت ديني با دين دولتي متفاوت است. 2- دولت دينى با دين دولتى هيچ فرقى ندارد.
اين تناقض را لطفا توجيهش كنيد.
متن پاسخ
باسمه تعالی: سلام علیکم: ملاحظه کنید در یک فضا متذکر میشوند که نباید دین خود را از دولتها و بخشنامهها بگیریم. و در فضای دیگر که عدهای میخواهند بگوین دولتها نباید در دین مردم مسئولیتی داشته باشند و یک دولت سکولار را پیشنهاد میکنند، مقام معظم رهبری متذکر میشوند وقتی دولت، مردمی است، دیگر دین دولتی و دولت دینی فرق ندارد. موفق باشید