متن پرسش
سلام: این سوال را ناظر به سوال 15220 مطرح می کنم.
شهید آوینی در مقاله «ویدیو در برابر رستاخیز تاریخی انسان» چنین می گویند:
... چه کسی می تواند اثبات کند که ضرر ویدیو از کامپیوتر بیش تر است؟ هیچ کس. مشکل اینجاست که که ما فقط با معیار اخلاق ظاهری به محصولات تمدن تکنولوژیک غرب می نگریم نه با معیار حکمت و حقیقت دین. روزگار ما روزگار اسارت در چنگ ابزاری است که هویت فرهنگی دارند. محصولات تمدن غرب همگی کم و بیش، صورت هایی مجسم از فرهنگ غرب هستند و آن چه مارشال مک لوهان در این باره می گوید درست است. به اعتقاد من اگر با چشم حکمت به محصولات تکنولوژیک بنگریم، کامپیوتر را بسیار خطرناک تر از ویدیو خواهیم یافت. کامپیوتر «بَعل ذَنوب» است: بت بزرگ.
...
نخست، چرا کامپیوتر بعل ذنوب است و چرا سینما این گونه نیست؟ دوم، آیا در آینده تکنولوژی جدیدتری خواهد آمد که از کامپیوتر پیچیده تر باشد؟ در ادامه مقاله شهید آوینی پاسخ هایی می دهند ولی بنده می خواهم شما از دیدگاه خودتان پاسخ دهید.
متن پاسخ
باسمه تعالی: سلام علیکم: وقتی علم در اسارت تکنیک است و علم، در میانهی راه است اگر مسیر خود را تغییر ندهد و همچنان در اسارت تکنیک برای ظهورِ تکنیک برتر بماند، آینده گرفتار تکنیکهایی هستیم که میخواهد تمام آنچه بشر در یک لحظه تصور میکند، به همان شکل در خارج از ذهن، صورتبخشی نماید. زیرا بشر امروز از صورتها بالاتر نمیرود تا از تکنیک عبور کند و کامپیوتر از آن جهت که فضای گستردهتری برای تحمیل صورتهای ذهنی ما در آن فضا است، معلوم است که همان بت بزرگ است که حالاحالاها ما را به خود مشغول میکند و از توحید بازمان میدارد. موفق باشید