متن پرسش
استاد عزیز سلام:
حضرت روح الله در پیامی به مناسبت سالگرد رخداد ۱۵ خرداد ۴۲ در سال ۱۳۶۲ این چنین میفرمایند:
«رمز پیروزی اسلام بر کفر جهانی را در این قرن که پانزدهم خرداد 42 سرآغاز آن بود، در دوازدهم محرّم حسینی جستجو کنید، که انقلاب اسلامی ایران، پرتویی از عاشورا و انقلاب عظیم الهی آن است.»
دو سوال:
۱. منظور از (دوازدهم محرم حسینی) چیست؟
۲. امام ۱۵ خرداد ۴۲ را سرآغاز قرن جدیدی می دانند و یحتمل این همان قرنی است که امام خامنهای از آن به عنوان قرن غلبه مستضعفین بر مستکبرین یاد میکنند و امام هم در شعرشان دارند که (انتظار فرج از نیمه خرداد کشم)، و با توجه به تصریح حضرت امام در همین پیام که می فرمایند ما انتظار نداشتیم به این زودی ها انقلاب شود ولی دست تقدیر الهی مقدمات را سریع آماده کرد یعنی می توان این را اشارتی گرفت مبنی بر اینکه در این قرن یعنی ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا ۱۵ خرداد ۱۴۴۲ با اینکه شرایط کلی انتظار امر ظهور نیست اما دست تقدیر الهی کار را یکسره کند و به آن نقطه پایانی برسیم، کما اینکه آقای میرشکاک در آخرین مصاحبهای که با خبرگزاری مهر داشته اند و مطالبی داشتند مبنی بر اینکه هر نسلی آزمونی را پس میدهد و این نسل جوانی که الان هست این همان نسلی است که آزمون نهایی را پس میدهد؟
متن پاسخ
باسمه تعالی: سلام علیکم: 1- منظور از دوازدهم محرم حسینی را نمیدانم، بیشتر ما متوجهی اصل حرکت حسینی در آن پیام بودیم 2- شاخصهی اصلی 15 خرداد سال 42 آن بود که نحوهی خاص از مبارزه در مقابل نظام شاهنشاهی به ظهور آمد که آن، تقابل خون با شمشیر بود و این راه بهکلّی با مبارزاتِ قبلی که بیشتر مبارزات پارتیزانی و چریکی از طریق عدهای خاص انجام میشد متفاوت بود و نهایتاً همین راه منجر به پیروزی انقلاب شد. این همان راهی است که در کربلا به ظهور آمد. در حالیکه در کوفه بنابر مقابلهی نظامی صرف بود که عملی نشد. در ضمن بد نیست سری به جواب سؤال 22696 بزنید. موفق باشید