باسمه تعالی: سلام علیکم: رهبر معظم انقلاب«حفظهاللّه» با توجه به بصیرتی که دارند، بنا را بر این گذاشتهاند در شبهای طولانی زمستان با عدهای از نخبگان فکری و فرهنگی بعضاً جلسهای داشته باشند تا از یک طرف، بررسی کنند در موضوعات مختلف چه بر اندیشهی آنها میگذرد و از طرف دیگر، نخبگان نیز در آن موضوعات، سخنان رهبری را بیپردهتر بشنوند.
جلسهی اخیر در رابطه با کسانی بود که در موضوع «تمدن اسلامی» قلم زده بودند و هر کدام 5 دقیقه فرصت داشتند تا خلاصهی نگاه خود را در آن موضوع ارائه دهند. پس از حدود دو ساعت، ایشان نکاتی بدین مضمون فرمودند:
اولاً: فرمودند که بعد از این جلسه سجدهی شکری بهجا میآورم به جهت دقت و فعالیت آقایان. ثانیاً: پیشنهاد کردند مواظب باشید در مباحث نظری، غرق نشوید. باید این مباحث، ناظر به عمل باشد و تشکلی بهجود آورید تا با همفکری و نقد و بررسی، بحثها همسان گردد و همدیگر را تکمیل کند.
سپس نکتهی بسیار مهمی را در رابطه با بهکاربردنِ واژهی «تمدن اسلامی» به میان آوردند مبنی بر آنکه وقتی بحث تمدن اسلامی به میان میاید، بدینمعناست که انقلاب اسلامی از سطح یک امرِ سیاسی بالاتر است و بناست پس از دولت اسلامی و جامعهی اسلامی، تمدنی بشری و جهانی مدّ نظرها قرار بگیرد و بدین لحاظ، انقلاب اسلامی با طرح تمدن اسلامی بنا دارد از آرمانهای خود عقبنشینی نکند. و نمونههایی آوردند از کشورهایی که انقلاب سیاسی انجام دادند ولی چون بیش از اهداف سیاسی را دنبال نکردند، عملاً بهرهای از انقلاب خود نبردند.
فرمودند: جامعهی اسلامی چنانچه محقق شود؛ نقطهی شروع تمدن اسلامی است و به طور طبیعی آن تمدن منتشر میشود و اینطور نیست که ما بخواهیم غرب را نابود کنیم، بلکه کافی است جامعهی اسلامی را با همّتِ هرچهبیشتر محقق نماییم. مثال جملهی سید قطب را زدند که فرموده بود به ما برای تبلیغ اسلام، یک ده را بدهند تا آن را اسلامی بسازیم و در آن صورت، اسلام خودْ فراگیر میشود.
در آخر تأکید فرمودند بر اینکه باید تمدن اسلامی را به دنیای اسلام و مردم، قابل فهم کنیم، تمدنی که بنای آن «توحید» و «عبودیت» و «کرامت انسانی» و «سبک زندگی» است و در این مورد باید کارهای نظری به صورت قوی و فاخر صورت گیرد تا جوامع نخبگانی تحت تأثیر آن قرار گیرند در عین عمل، که این نکتهی اخیر، نیاز به دولتی دارد که اجزای آن به اسلام ایمان داشته باشند و انگیزهی تحقق دولت اسلامی در آنها موجود باشد. اشاره فرمودند به آیهی 97 سوره نحل که میفرماید: «مَنْ عَمِلَ صَالِحاً مَن ذَکَر أَوْ أُنثَی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیینَّهُ حَیاةً طَیبَةً وَلَنَجْزِینَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا کَانُواْ یعْمَلُونَ»؛ هر کس، از مرد یا زن، کار شایسته کند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگی پاکیزه ای، حیات می بخشیم و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام می دادند، پاداش خواهیم داد. خواستند بگویند وقتی حیات طیبه را در مقابل مردم قرار دهیم، حتماً ذهن مردم را از رُعبِ به غرب و گرایش به آن تخلیه کردهایم. فرمودند: ما هنوز ذهن مردم خود را از رعب به غرب به معنای مهمدانستنِ آن خالی نکردهایم. این بود آنچه بنده در محضر رهبر انقلاب در رابطه با نگاه تمدنی به انقلاب، یافتم. موفق باشید