متن پرسش
سلام استاد گرامی: دو سوال از حضورتان داشتم: 1. اینکه فرمودید روزی 21 بار آیت الکرسی بخوانید، صرفا آیه اصلی را یا تا «هم فیها خالدون»؟ 2- شعری از مولوی هست در خصوص اینکه انسانها غرق بیکاری هستند و فکر می کنند کار می کنند، به گمانم داستان کره اسب و مادرش، استاد زحمت می کشید حداقل یک بیت یا مطلع آن شعر را برایم بنویسید تا بتوانم کامل آن را بیابم؟ تشکر می کنم از حضرتعالی. برای ما دعا کنید استاد
متن پاسخ
- باسمه تعالی: سلام علیکم: 1- آیتاللّه قاضی«رحمةاللّهعلیه» توصیه میفرمودند هر سه آیه را بخوانید 2-.
«کار آن دارد که حق را شد مرید / از برای او ز هرکاری برید / دیگران چون کودکان این روز چند / تا به شب در خاک بازی میکنند/ گویدم از کار خستندند خلق / غرق بیکاری است جانش تا به حلق»
مولوى در رابطه با اینکه عدهاى همواره کار زیاد مىکنند و مردم را از کار اصلى خود باز مىدارند داستان کُره اسبى را به میان مىآورد که در حال آبخوردن بود تا تشنگى خود را رفع کند و صاحب اسبها که با سوتزدن مانع آبخوردن آن کره اسب مىشد و نتیجه مىگیرد همواره از این کارافزاها بوده و هستند، تو کار خود را انجام بده. مىگوید:
گفت مادر، تا جهان بوده است از این/ کار افزایان، بُدند اندر زمین
هین تو کار خویش کن اى ارجمند/ زود، کایشان ریشِ خود بَر مىکَنند
وقتْ تنگ و مىرود آبِ فراخ/ پیش از آن کز هجر گردى شاخ شاخ
شهره کهریزىست پر، آبِ حیات/ آب کَش، تا بَر دَمَد از تو نبات
آبِ خضر از جوى نطق اولیاء/ مىخوریم اى تشنة غافل بیا
ما چو آن کُرّه، هم آب جو خوریم/ سوى آن وسواس طاعن ننگریم
وقتى انسان متوجه شد کارافزایانِ عالَم دامهایى براى زندگى ما پهن کردهاند، راه خود را پیدا کردهایم. و فرصت را جهت نوشیدن آب زندگانى از دست نمىدهیم و با شناختن حقّ ربّ و حق رسول و حق اهل بیت راه خود را از بقیه جدا مىنماییم و مىفهمیم بقیهى راهها قیل و قالى بیش نیست که حضرت رضا (ع) در آن مورد فرمودند:
«إِنَّ اللَّهَ یُبْغِضُ الْقِیلَ وَ الْقَالَ وَ إِضَاعَةَ الْمَالِ وَ کَثْرَةَ السُّؤَال» خداوند، قیل و قال، و ضایعکردن مال، و کثرت سؤال را دشمن دارد. راه حل مشکلات ریشه در آرامشى دارد که ماوراء حرصها و ولعها قرار دارد. موفق باشید