باسمه تعالی: سلام علیکم: مبانی عرایض بنده بهخصوص در رابطه با اشراقی که به قلب امام به صورتِ انقلاب اسلامی ظهور کرد، در دو کتاب «سلوک ذیل شخصیت امام خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» و «امام خمینی و سلوک در تقدیر تاریخی زمانه» باید دنبال شود. آنچه مهم است توجه به آن نوع معارفی است که قرآن در نسبتی که بین خدا و رسولان است و بین خدا و امت رسولان میباشد، متذکر میشود که وَحی را نهتنها بر رسولان بلکه بر امت آنها مثل حواریون به میان میآورد. این آن معرفتی است که در دنیای جدید مورد غفلتِ جدّی قرار گرفته و باید بازخوانی شود. در شرح مقدمهی کتاب «عقل و ادب ادامهی انقلاب اسلامی در این تاریخ» تا حدّی سعی شد این بازخوانی صورت گیرد و معنای «گویا ولیّ شناسان رفتند از این ولایت» روشن شود که حقیقتاً ولیِّ الهی در این تاریخ کیست.
نکتهی دوم موضوعِ روایتی بود که از امام رضا«علیهالسلام» در جزوهی مذکور مطرح شد که ميفرمايند: «إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا اخْتَارَهُ اللَّهُ لِأُمُورِ عِبَادِهِ شَرَحَ صَدْرَهُ» اگر خداوند بندهاي از بندگانش را جهت امور مردم انتخاب کرد، سينهي او را گشاده ميگرداند. تا در مديريت خود کوچکترين لغزشي نداشته باشد و امور بندگان را با وسعت نظر سر و سامان دهد. «فَلَمْ يَعْيَ بَعْدَهُ بِجَوَابٍ وَ لَمْ تَجِدْ فِيهِ غَيْرَ صَوَابٍ» در نتيجه آنچنان توانا ميشود که در جوابگويي به هيچ نيازي در نميماند و غير از صواب از او نخواهي يافت و بهخوبي مصلحت مردم را در نظر ميگيرد. «فَهُوَ مُوَفَّقٌ مُسَدَّدٌ مُؤَيَّدٌ»[1] پس او در کار خود موفق و محکم و مورد تأييد الهي است.
از همه مهمتر مگر به ما نفرمودهاند که: «اعرف الحقّ تعرف اهله» حق را بشناسید و مطابق آن اهل آن را بشناسید. حال از خود بپرسید مثلاً اگر در این کنفرانس بینالمللی دفاع از حقوق فلسطین که اخیراً تشکیل شد، وجودِ مقدس حضرت حجت«عجلاللّهتعالیفرجه» تشریف داشتند و میخواستند یک راهکارِ جامع برای جهان اسلام بدهند، جز همین سخنانی را میفرمودند که مقام معظم رهبری«حفظهاللّه» مطرح کردند؟ آیا تصور بالاتری نسبت به آنچه گفته شد، میتوان داشت؟
قبول دارم باید بر روی موضوع ولیّ شناسی مطابق این تاریخ کاری جدّی صورت بگیرد و در همین رابطه به رفقا عرض شد بر روی جزوه کار شود تا إنشاءاللّه اجمال آن به تفصیل در آید و مطالب آن که معارف گمشدهی ما است، به تاریخ ما برگردد و بحمداللّه شنیدم کار را شروع کردهاند تا پس از چند جلسهای که کار میکنند و سؤالات تنظیم میشود، بنده در خدمتشان باشم. موفق باشید
[1] - تحف العقول، ص443